Opp i høyden

New York er ikke bare byenes by, men også høydeskrekken og høydefascinasjonens by.  Besøker man Manhattan må man selvfølgelig komme seg opp og få sett New York ovenfra.  Det er både spennende og utfordrende når man plutselig står ute på et lite platå nær hundre etasjer over bakken.

Empire State

Spørsmålet er hvilken bygning som er best? Jeg pleier alltid å si at man  jo bare en tur opp i Empire State Building. Den ikoniske og 381 meter høye bygningen er et must for å utfordre høydeskrekken. Det er tross alt den bygningen King Kong klatret opp på.

Samtidig er også legendariske “The Rock” på toppen av Rockefeller Center veldig kult. Der ser man mer av blant annet Central Park. Heisen opp er også ganske morsom og tivoliaktig med lyd og lys.

Sist men ikke minst er Freedom Tower den nye høydeattraksjonen i byen.  Egentlig heter bygningen One World Trade Center, og bygningen er altså reist på tomten der tvillingtårnene sto før 11 september.

Da er spørsmålet hvilken av bygningene man velger? Svaret er kjempeenkelt: Alle tre.  Du er tross alt i The Greatest City On Earth.