Da jeg muligens snakket med Gud i Harlem

New York juli 2006 089

En veldig populær turistattraksjon i New York er å dra på gospelgudstjeneste i Harlem søndag morgen. Fra en rekke filmer og tv-serier kjenner vi alle de fargerike gospelkorene med fengende rytmer og korsang som danser rundt i kirkene og synger. Faktisk ER det akkurat sånn å være med på det.

Imidlertid kan det være på sin plass å komme med en advarsel, slik at du ikke gjør samme tabben som jeg gjorde første gang jeg skulle være med på dette. Jeg ble nemlig kastet ut av en kirke.

Sammen med en daværende kjæreste, dro vi tidlig avgårde opp til en tverrgate av Lenox Avenue i Harlem, til en populær kirke vi hadde fått anbefalt.  Selv for ikke-kristne mennsker er dette en veldig populær utflukt, så utenfor var det allerede begynt å bli en lang kø. Vel inne i den tettpakkede kirken ble vi henvist til noen plasser inne i midten på en stolrad. Forventningsfulle satt vi og stirret nysgjerrig rundt i den fargerike og eksotiske kirken. Fascinert tok jeg opp et lite pocketkamera og begynte å knipse noen uskyldige bilder. Det er viktig å poengtere at dette var før gudstjenesten startet. Da hørte jeg en morsk stemme som hoiet: – Hey, you there. Out! Jeg snudde meg og skjønte ikke med en gang at det var meg han snakket til. Så pekte først på meg og deretter på døren.
– Out! gjentok han.

Fordi jeg hadde brutt et fotoforbud jeg ikke visste om, måtte jeg slukøret gå min kanossagang ut av lokalet. Svetten piplet og jeg stotret sorry, sorry.  Det var imidlertid ikke et fnugg av nestekjærlighet å spore hos den hissige kirketjeneren. Hvor var Gud når jeg virkelig trengte ham?

Det var da jeg hørte noen trøstende ord fra komikeren som bor inni meg. En liten stemme hvisket: – En dag blir dette en veldig morsom historie å fortelle.
Deretter var det en annen stemme som hvisket ennå litt lavere.  Kan det ha vært Gud? – Ikke bry deg om han kirketjeneren. Han skal byttes ut umiddelbart, og får en murstein i hodet senere i dag. 

IMG_6323