Jul i New York

New York er etter min mening verdens kuleste by. Også som juleby.  Er det noe amerikanere og newyorkere kan, så er det å pynte til jul. I desember glitrer og lyser det mer enn vanlig selv i lysreklamenes egen by. Julekulene i gater og avenuer er store som månen, og New York får en julepyntet norsk gjennomsnittsby til å fremstå som en lyspære som er i ferd med å ta kvelden, i forhold.

Den store turistattraksjonen er selvfølgelig å besøke julegranen utenfor Rockefeller Center. Turister fra fjern og nær strømmer til for å se det store lysende juletreet. Eller hva med å gå på skøyter slik man har sett i uttallige filmer. Det finnes populære skøytebaner både i kjelleren på The Rock og i Central Park.

Her i Norge er det Sølvguttene, Plutti Plutti Pott og Reisen til julestjernen som setter mange i julestemning. I New York blir det ikke skikkelig jul før man har vært på Radio City Music Hall og sett sparkepikene The Rockettes sin forestilling The Christmas Spectacular. For en opplevelse det er å se julenisser i 3D  fly mellom skyskraperne i tillegg til spektakulære dansenummere. Digre amerikanske nisser sier ho ho ho ho ho så overbevisende,  at bare tanken på at nissen kommer fra Drøbak fremstår som ganske absurd. The Christmas Spectacular er en fantastisk forestilling jeg virkelig anbefaler hvis du planlegger en tur til NYC i november eller desember.

IMG_4331

Det gigantiske varehuset Macy´s på 34th Street er også et sted hvor man kan finne julegaver i alle varianter hvis man legger juleshoppingen til Manhattan. Macys strekker seg over et helt kvartal og er vel verdt et besøk.

Fanastiske vindusutstillinger, en romantisk tur i Central Park med hestedrosje og lukten av ristede kastanjer gjør at man dras inn i julemodus enten man vil eller ikke.  New York er en magisk juleby.

Du kan lese mer om jul i New York i min bok, Freddys New York.