Jul i New York

IMG_4332

New York er etter min mening verdens kuleste by. Også som juleby.  Er det noe amerikanere og newyorkere kan, så er det å pynte til jul. Julekulene i gater og avenuer er store som månen, og i desember glitrer og lyser det ennå mer enn vanlig i lysreklamenes egen by. New York får en julepyntet norsk gjennomsnittsby til å fremstå som epi-senteret til et julebord ute av kontroll, i forhold.

Den store turistattraksjonen er selvfølgelig å besøke julegranen utenfor Rockefeller Center. Turister fra fjern og nær strømmer til for å se det store lysende juletreet. Eller hva med å gå på skøyter. Det finnes populære skøytebaner både i kjelleren på The Rock og i Central Park.

Her i Norge er det Sølvguttene, Plutti Plutti Pott og Reisen til julestjernen som setter mange i julestemning. I New York blir det ikke skikkelig jul før man har vært på Radio City Music Hall og sett sparkepikene The Rockettes sin forestilling The Christmas Spectacular. For en opplevelse det er. Julenisser i 3D som flyr mellom skyskraperne og spektakulære dansenummere. I tillegg til digre amerikanske nisser som sier ho ho ho ho ho så overbevisende, at bare tanken på at nissen kommer fra Drøbak fremstår som fryktelig latterlig. The Christmas Spectacular er en fantastisk forestilling jeg virkelig anbefaler hvis du planlegger en tur til NYC i november eller desember.

IMG_4331

Det gigasvære varehuset Macys på 34th Street er også et sted hvor man kan finne julegaver i alle varianter hvis man legger juleshoppingen til Manhattan. Macys strekker seg over et helt kvartal og er vel verdt et besøk.

Fanastiske vindusutstillinger, hestedrosjer og lukten av ristede kastanjer gjør at man dras inn i julemodus enten man vil eller ikke.  New York er i sannhet en magisk juleby.

Du kan lese mer om jul i New York i min bok, Freddys New York.

Reiselyst kopi

Del siden: