Jeg lengter til hytta

Village

Nå lengter jeg enormt til hytta. Min “hytte” ligger ikke på Norefjell eller Finnskogen, men på Manhattan. Det høres ut som det er langt unna å ha hytte, men det tar ikke stort lenger tid å reise dit enn å sitte i kø ut av Oslo mot fjellet en fredag ettermiddag.

Faktisk er det ikke mange ukene sidene jeg kom tilbake, men nå er den her igjen. Denne intense lengselen etter å gå blant skyskrapere, løpe i Central Park, kjenne luktene, oppleve mylderet av mennesker. Alle lydene, bankingen og tutingen som aldri tar slutt. Dette er ikke hva man vanligvis forbinder med hyttetur, men jeg får energi av å være på Manhattan.

En av grunnene til at lengselen er spesielt sterk i disse dager er nok at jeg sitter med New York-musikk på øret (Frank Sinatra, Jay Z. og T.Rex for å nevne noen) og forbereder lanseringen av Freddys New York. Dette er min splitter nye bok som kommer 16. juni. Vi har kalt den årets morsomste og mest entusiastiske guidebok. Her forteller jeg om alt jeg liker i verdens kuleste by. Dette er ting jeg gjerne vil at DU skal oppleve og få ta del i hvis du skal reise dit.  Selv bruker jeg byen grådig hele tiden når jeg er der, for New York er en by som vil og må brukes. Kanskje klarer jeg å inspirere deg til endelig å bestille reisen til byen alle drømmer om å besøke minst en gang?

I Freddys New York deler jeg mine egne favorittrestauranter, jeg forteller deg om de beste shoppingtipsene, det er mengder av morsomme og nyttige triks og skal du til New York med barn er det et eget kapittel for det også. Noe annet spennende og gøy med boken er at den er interaktiv. ( Papirutgaven altså) Over 75 % av alle nordmenn har smarttelefon. Gjennom hele boken kan man med telefonen skanne QR-koder og komme direkte til eksklusive klipp, nettsider og mye annet spennende.

Her kan du se et klipp fra da smaksløkene mine danser samba på min favorittrestaurant, Danji.  Den er koreansk, har en Michelinstjerne, er bitteliten og ligger i Midtown. Danji serverer sin egen versjon av såkalte “sliders”, bittesmå hamburgere, som er himmelsk gode.

Freddys New York er i bokhandelen nå. Den kan også bestilles her.

New York juli 2006 032

“Å be Freddy snakke om New York er som å putte penger på en veldig entustiastisk og kunnskapsrik maskin”. Shabana Rehman