Høst i New York

 

NYC 003

Hvert eneste år får jeg massevis av spørsmål om når det er best å reise til New York. Det finnes selvfølgelig et riktig svar på dette spørsmålet, og det er alltid.  Som New York-elsker mener jeg alle årstider er fantastiske og har sine særegenheter. Vinteren kan være både kald og snørik, våren er utrolig deilig og sommeren som regel glovarm. Men alt har sin sjarm for det er jo New York. Min door man der jeg bor pleier alltid å si “sorry about the weather”, hvis det for eksempel regner en dag. Jeg svarer alltid med et smil: “I don´t care if it´s raining, because it´s raining on Manhattan”.

Min favoritt blant årstider er imidlertid høsten. Ofte kan man da også oppleve indian summer med muligheter for å ha på seg sommerklær til langt ut i oktober. Høsten har masse spennende å by på i verdens kuleste by. Moteuken drar masse folk til byen hvert år, men det finnes også mange andre populære arrangementer på høsten for oss som har nok med å få på oss buksen rett vei.  Det er verdt å merke seg at september og oktober er peak season på hotellfronten, noe som gjør at hotellrommene ofte er svindyre akkurat da.

Sportssesongen starter også på høsten slik at det er mulighet for å få med seg en hockeykamp med New York Rangers eller basketball med The Knicks i Madison Square Garden.

Senhøstes kan dessuten sjokoladeelskere gå på The Chocolate Show. Både Karius og Baktus og andre sjokoladeelskere har nemlig en egen sjokoladefestival som blir arrangert på Manhattan i november hvert år.

Central Park er selvfølgelig et kapittel for seg hva høsten angår. Når man spaserer eller jogger i parken på den tiden da trærne begynner å gulne og vinden rusker, da føler man omtrent at man er midt inne i en film.

For å jazze seg opp før en høsttur til The Greatest City On Earth er “Høst i New York” med Richard Gere og Winona Ryder en herlig film jeg gjerne anbefaler.  Jeg er sikker på at du kommer til å se etter både Richard og Winona når du senere tusler rundt i byen.

Flere supertips om New York finner du i min splitter nye bok Freddys New York – årets mest entusiastiske guidebok. Den kan kjøpes i landets bokhandler eller bestilles portofritt levert her.