Det var et enkelt svangerskap og en herlig fødsel

Ikke alle har det lett under en fødsel. Men sånn var det ikke for meg. Eller kanskje jeg burde si oss. Nå er smårollingen allerede en måned gammel, og som seg hør og bør ble den nyfødte tatt i mot med godord og massevis av flotte superlativer.

Smårollingen jeg snakker om er boken Freddys New York – årets mest entusiastiske guidebok.  For øvrig den sjette bokutgivelsen for min del. De andre bøkene jeg har satt til verden er allerede blitt store og står på egne ben. Noen av dem suksessfulle og andre mer sånn midt på treet.  Omtrent som med oss mennesker med andre ord.

Men tilbake til siste skudd på stammen: – Jeg elsker New York og kjenner byen ut og inn etter mange kortere og lengre opphold på Manhattan i snart to tiår. I Freddys New York har tanken helt fra unnfangelsen av idéen vært å dele mine mest personlige tips, triks og hemmeligheter om verdens kuleste by. Fortelle om New York slik jeg kjenner og bruker byen. For New York er en by som vil og må brukes. Jeg forteller om restauranter av alle slag og røper hva jeg synes er det aller beste på menyen. I restaurantkapittelet finner man alt fra det enkle til Michelin-restauranter og overdådige spisesteder i luksusklassen.

Ving

Det som er helt nytt med denne i forhold til andre babyer, er at den er interaktiv. Det kan vel hevdes at alle babyer på en måte er interaktive, men jeg har i hvert fall ennå til gode å se en med en QR-kode. I Freddys New York kan man nemlig gjennom hele boken finne  koder man kan skanne med sin smarttelefon. Dette fører direkte til eksklusive videoer, linker og mye annet gøy. Hvis du ikke kjenner til det kan du lese mer om hva QR-koder er for noe her.

Boken er proppet med shoppingperler og info om hvor man finner spesielt gode tilbud, den har med mange gøyale tips hvis man reiser til New York med barn og det er ideer til ting å gjøre gjennom årets fire årstider.  Alt byen kan by på av humor og underholdning er selvfølgelig også med. I tillegg er dette antagelig verdens eneste bok med iskrem-garanti.

Isgaranti

Dette er første sommeren jeg tilbringer i Norge på mange år. Vanligvis befinner jeg på denne tiden på et glovarmt Manhattan med badeturer til Coney Island, en kjølig bokhandel på Union Square eller på kveldskonsert med The New York Philharmonic Orchestra i Central Park. Siden denne sommeren av naturlige årsaker skulle tilbringes i Norge, har i hvert fall den verste lengselen blitt døyvet ved å lansere boken om den herligste byen jeg vet om.

Sjelden har skrivingen vært mer morsom enn under arbeidet med Freddys New York. Det er nok fordi jeg har opplevd at det går så mye lettere å skrive når man dypt og inderlig elsker hver eneste lille ting man skriver om. Uten å fornærme noen kvinner som har født ordentlige barn på noen som helst måte, men dette svangerskapet har altså vært lett og lystbetont hele veien. Jeg er den første til å vite at det ikke alltid er sånn under verken svangerskap eller fødsler. Noe kjæresten min kan bekrefte. Hun fødte nemlig vår lille sønn for fem dager siden, og det var en langt mer strabasiøs og smertefull affære.

En liten fremtidig New York-elsker har kommet til verden. Uten QR-kode.

Boken kan kjøpes i landets bokhandler eller bestilles her