Cupcakes

billys 2

Cupcakes er utrolig populært over hele verden. Det begynte imidlertid, som så mye annet, med at det først ble populært i New York. Etter at Carrie og venninnene i nittitalls-serien Sex and the city i flere episoder kjøpte cupcakes på Magnolia Bakery, tok det helt av.

Under arbeidet med den nye boken min som kommer til sommeren, har jeg vært på jakt etter Manhattans beste cupcakes. I dag har jeg rett og slett bare bestemt meg for at jeg ikke gidder å lete lenger.  Magnolia Bakery holder fortsatt koken og har supergode kaker. Mange hevder det er de beste. Jeg har imidlertid vært innom det bittelille bakeriet Billys Bakery i Chelsea, og  der fikk smaksløkene mine serieorgasme. To timer etter at jeg spiste en av favorittene,  tenker jeg fortsatt ikke på noe annet. Det var nesten så jeg ble overkjørt på 9th Avenue der jeg nærmest vinglet rundt med munnvikene fulle av kakesmuler og rester av en himmelsk topping.  Hadde taxien truffet meg der den kom i cirka 2000 km/t, hadde jeg dødd som en svært lykkelig mann.  Cupcaken jeg spiste het Red Velvet med vanilje og bananatopping.  Bunnen er knallrød og så myk og deilig at den smelter i munnen. I utgangspunktet er jeg ikke en kakemann en gang, men dette var magisk.  Hvis jeg skal prøve å beskrive smaken, så må det være som å ta en bit av Gud eller noe sånt.

Billys Bakery og flere av mine egne og personlige tips kan du lese mer om i den glade guideboken Freddys New York når den kommer 16 juni.

Snart skal jeg bli far til en liten baby. I skrivende stund har jeg faktisk mine tvil om den opplevelsen klarer å toppe en bit av Red Velvet cupcake. Vi får se.

cupcake

 Freddys New York kan bestilles her.