Chrysler Building

Chrysler Building

Dette er den vakreste, fineste og kuleste bygningen jeg vet i hele verden. I den grad det går an å bli besatt av en skyskraper, så er jeg det når det kommer til Chrysler Building. Hver gang jeg kommer til byen må jeg bort og ta på den fysisk, jeg elsker å se den stå der og strutte i solskinnet så det gnistrer i spirene eller se den skinne så vakkert om natten.

Denne Art Deco-bygningen fra 1931 har 77 etasjer og er 319 meter høy. Den var verdens høyeste bygning i elleve måneder, før den ble slått av Empire State Building (som ble bygget på kun et år). Den brukes utelukkende til kontorer og ble i 1998 kjøpt av et eiendomsselskap.

De berømte spirene er laget i Tyskland og ble transportert til New York med båt. De er laget i kromet polert stål, og cirka hvert tredje år er det noen gærninger som har som arbeid å krype fastspente ut og vaske hele suliamitten ren med såpe og vann.

Tips: Er du i New York så ta en tur inn i vestibylen. Det er lov å ta bilder der, men det er ikke mulig å komme opp i etasjene så sant du ikke har en avtale med noen som jobber der.

Adresse: 42nd Street og Lexington Avenue.